KUNSTWERKVOORBEELD IN 24H-GRATIS VERZENDING

Wat ik heb geleerd over mijn kat van de kunstenaar die hem schilderde

Cat portraits
Cat portraits

Het lijkt misschien een klein detail, maar ik ben zo dankbaar voor hoeveel ze wist over mijn kat. Ze zei bijvoorbeeld dat hij grijs en zwart is met witte poten en staart. Ze vertelde ook dat hij een Amerikaans korthaarras is, wat ik nog niet kende. Ze had zelfs zijn leeftijd goed! De kunstenaar had deze informatie gewoon als "vulmiddel" kunnen gebruiken terwijl ze wachtten tot ik hen meer details over mijn kat zou geven (wat eigenlijk het geval was in sommige van de andere tekeningen), maar ze namen wat ze hadden en maakten er iets moois van.

Dit deed me beseffen hoeveel tijd kunstenaars in hun werk steken - ik heb me nooit gerealiseerd hoeveel uren er tot nu toe in het maken van zoiets gaan!

Maar ik weet dat hij een beetje dik is.

De kunstenaar ziet je kat niet. Ze werken vanuit een foto of beschrijving en kunnen je vragen stellen om duidelijk te maken of er iets is dat ze niet begrijpen.

Als je zegt dat je kat "een beetje dik" is, kan de kunstenaar die beschrijving gebruiken bij het schilderen van het dier, maar ze kunnen er ook voor kiezen om het dunner te schilderen dan het in werkelijkheid is (of omgekeerd).

U kunt een kunstenaar vertellen hoeveel extra gewicht u op uw huisdier wilt, maar houd er rekening mee dat dit van invloed is op de manier waarop hun lichaam eruitziet in verhouding tot hun gezicht en benen, evenals hun totale grootte in vergelijking met andere objecten die in een compositie zijn afgebeeld.

De kunstenaar maakte een schilderij van hem en ik vertelde hen hoeveel ik van hem hou.

De kunstenaar schilderde een prachtig portret van mijn kat en mij. Ik vertelde de kunstenaar hoeveel ik van mijn kat hou, en ze hebben hem echt dik geschilderd. Het lijkt een beetje op mijn kat, maar het was duidelijk niet bedoeld als een nauwkeurige weergave van hem; Dit is iets dat alleen had kunnen worden bereikt door zorgvuldige observatie en interpretatie.

Ik weet niet of er een echte correlatie is tussen een kunstenaar vertellen dat je van je huisdier houdt en ze schilderen als zwaarlijvig, maar ik ga het voor nu overwegen. Sterker nog, ik denk dat dit voor elke diergerelateerde kunstvorm zou kunnen werken! Als je een kunstenaar vertelt dat je echt van insecten of reptielen of andere dieren in het algemeen houdt, zullen ze misschien je favoriete met zes poten schilderen in plaats van vier!

Dus maakten ze het schilderij van mijn kat echt dik.

Onze kat is dus dik. Hij heeft niet alleen een beetje overgewicht, hij is wat je een dikke kat zou kunnen noemen.

Ik had dat aan de kunstenaar kunnen vertellen toen ze langskwam om zijn maten te nemen om er zeker van te zijn dat zijn verhoudingen goed waren voor het schilderij, maar dat deed ik niet. Ik was nerveus om te veel gewicht op de kunstenaar en hun werk te leggen door iets te zeggen als "Hé, mijn kat is behoorlijk groot."

In plaats daarvan zei ik niets: ik wilde niet het risico lopen dat ze hem nog dikker zouden laten lijken dan hij in het echte leven al deed. Maar nu het schilderij is voltooid, vroeg ik me af: heeft het vertellen van een kunstenaar hoeveel je onderwerp weegt invloed op hoe ze het uitbeelden?

Cat portraits

Het is niet zo erg omdat het een beetje op mijn kat lijkt.

Het is niet zo erg omdat het een beetje op mijn kat lijkt.

Terwijl ik op mijn portret wachtte, vroeg ik me af of je me kon vertellen wat je proces is? Hoe bepaal je welke kleuren je gebruikt en waar je de lijnen en arceringen plaatst?

Wat ik terugkreeg was dit:

Je hebt gelijk! Het valt wel mee. Ik denk dat het nog beter was geweest als de kat meer op de originele foto leek dan deze, maar dat is gewoon iets dat we nooit zullen weten. Het goede nieuws is dat hij gezond en gelukkig lijkt op de foto, dus misschien is dat het enige dat telt?

Iets leuk vinden betekent niet dat je het groter moet laten lijken in een schilderij.

De kunstenaar die je kat heeft geschilderd, weet dat je van hem houdt, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat hij je huisdier groter moet laten lijken op het schilderij. Wat je denkt dat een vleiend portret van je harige vriend zal zijn, kan uiteindelijk een cartooneske karikatuur of iets heel anders worden.

De kunstenaar is geen exacte gedachtenlezer (hoewel ik hoor dat hij aan zijn telepathische krachten heeft gewerkt), dus het is belangrijk dat je specifiek bent over wat je in het kunstwerk wilt laten zien. Je hoeft niet te spreken in zinnen als "Ik wil dat mijn kat eruitziet als een vos met blauwe ogen en geen pupillen" - dit kan verwarrend klinken wanneer het in visuele termen wordt vertaald - maar zorg er wel voor dat het eindproduct lijkt op wat je je voorstelt wanneer je wordt gevraagd of ze kunnen schilderen: "Mijn kat ziet eruit zoals alle katten eruit zien: grote oren, kleine neus, lange staart... en witte voeten!"

0 Opmerkingen

laat een reactie achter
Follow

Ontdek onze aangepaste portretten voor huisdieren